• Beweegtuin. Aan de rand van Lauwersoog bevindt zich de beweegtuin. De toestellen in de tuin zijn het hele jaar voor iedereen vrij toegankelijk, daardoor is fitness in de buitenlucht mogelijk op elk door u gewenst moment. In het zomerseizoen is ook de Beweeggroep Lauwersoog wekelijks gebruiker.
 • Beweeggroep. Zomers buiten, maar in het winterseizoen iedere dinsdagmorgen van 10.15 tot 11.15 is de beweeggroep actief in Restaurant Schierzicht. Het bewegen wordt begeleid door Mensendiecktherapeut Anna van Bruggen. De kosten bedragen € 25,- per maand.

 • Jeu de Bouleclub ‘De Robben’. Het seizoen begint op 20 mei 2023 om 14.00 uur met de inwijding van de nieuwe toplaag van de jeu de boulebaan. De leden spelen elke zaterdagmiddag om 14.30 uur twee partijen om de dagprijs. Het seizoen wordt tijdens een gezellige bijeenkomst afgesloten op 14 oktober 2023 met de uitreiking van de wisselbeker aan de speler met de meeste dagoverwinningen. 
  Het lidmaatschap bedraagt € 20,- per jaar.  Als je zin hebt om sfeer te proeven, kom dan een keer langs op zaterdagmiddag en doe eens mee! Meer informatie bij Marjanne Baudoin (06-53433522) en Riet Swaters (0519-349202). Buiten de zaterdagmiddag is de jeu de boulebaan overigens door iedereen te gebruiken!
 • Mountainbike. Door het Lauwersmeergebied slingert zich een 19,5 kilometer lang mountainbike circuit. Kijk voor meer informatie op mtb-lauwersmeer.nl
 • Nationaal Park Lauwersmeer. Een uitgestrekt natuurgebied omringt Lauwersoog en het Lauwersmeer, water met rietvelden, bos en tal van bijzondere planten en dieren, ook zijn er fiets- en wandelpaden om de natuur te beleven. Het is een vogelparadijs, nog echt donker, dus bij helder weer zie je een prachtige sterrenhemel. Op np-lauwersmeer.nl vindt u wat hier allemaal te doen en te zien is.
 • Tennisvereniging Lauwersoog is de gebruiker van de twee tennisbanen gelegen aan de zuidkant van de woonkern, naast de beweegtuin. Gezinslidmaatschap kost € 70,- per jaar. Leden kunnen de banen het hele jaar door elke dag gebruiken! Via een Whatsappgroep laten de leden elkaar weten wanneer ze komen. Niet-leden kunnen een baan huren voor € 20 per uur (sportkleding en tennisschoenen verplicht).
  Meer informatie bij Ettie Faber (06-51673456)
 • Thuiskamer Lauwersoog. De Thuiskamer Lauwersoog biedt gezelligheid, contact met anderen en de mogelijkheid voor bijvoorbeeld een spelletje. Ook wordt er een gezamenlijke maaltijd geserveerd. Bijeenkomsten zijn er om de twee weken van 10.15 tot 13.00 uur in Restaurant Schierzicht. Het nieuwe seizoen is 18 september 2023 gestart.
 • Zeemanskoor Lauwersoog. Een koor met echte zeelui uit Lauwersoog en directe omgeving. Om de twee weken wordt er geoefend op de zelfgeschreven zeemansliederen, onder begeleiding van accordeon en piano. Er worden jaarlijks een vijftiental optredens verzorgd voor verpleeg-verzorgingstehuizen, op markten of dorpsfeesten. De contributie is € 10,- per maand. Luister naar hun lijflied op zeemanskoorlauwersoog.nl daar kunt u ook een optreden aanvragen.