havenverordening lauwersoog

  • Beweegtuin. Aan de rand van Lauwersoog bevindt zich de beweegtuin. De toestellen in de tuin zijn het hele jaar voor iedereen vrij toegankelijk, daardoor is fitness in de buitenlucht mogelijk op elk door u gewenst moment. In het zomerseizoen is ook de Beweeggroep Lauwersoog wekelijks gebruiker.
  • Beweeggroep. Zomers buiten, maar in het winterseizoen iedere dinsdagmorgen van 10.15 tot 11.15 is de beweeggroep, onder deskundige begeleiding, actief in Restaurant Schierzicht. De kosten bedragen € 25,- per maand.
  • Jeu de Boule. In het zomerseizoen op zaterdagmiddag op de Jeu de Boulebaan Robbenoort.
  • Mountainbike. Door het Lauwersmeergebied slingert zich een 19,5 kilometer lang mountainbike circuit. Kijk voor meer informatie op mtb-lauwersmeer.nl
  • Nationaal Park Lauwersmeer. Een uitgestrekt natuurgebied omringt Lauwersoog en het Lauwersmeer, een nationaal park op de grens van Friesland en Groningen, water met rietvelden, bos en tal van bijzondere planten en dieren, ook zijn er fiets- en wandelpaden om de natuur te beleven. Het is een vogelparadijs, nog echt donker, dus bij helder weer zie je een prachtige sterrenhemel. Op np-lauwersmeer.nl vindt u wat hier allemaal te doen en te zien is.
  • Tennisvereniging Lauwersoog is de gebruiker van de tennisbaan gelegen aan de zuidkant van de woonkern. Lidmaatschap kost € 70,- per jaar.
  • Thuiskamer Lauwersoog. De Thuiskamer Lauwersoog biedt gezelligheid, contact met anderen en de mogelijkheid voor bijvoorbeeld een spelletje. Ook wordt er een gezamenlijke maaltijd geserveerd. Bijeenkomsten zijn er om de twee weken van 10.15 tot 13.00 uur in Restaurant Schierzicht.
  • Zeemanskoor Lauwersoog. Een koor met echte zeelui uit Lauwersoog en directe omgeving. Om de twee weken wordt er geoefend op de zelfgeschreven zeemansliederen, onder begeleiding van accordeon en piano. Er worden jaarlijks een vijftiental optredens verzorgd voor verpleeg-verzorgingstehuizen, op markten of dorpsfeesten. De contributie is € 10,- per maand. Luister naar hun lijflied op zeemanskoorlauwersoog.nl daar kunt u ook een optreden aanvragen.