• Beweegtuin. Aan de rand van Lauwersoog bevindt zich de beweegtuin. De toestellen in de tuin zijn het hele jaar voor iedereen vrij toegankelijk, daardoor is fitness in de buitenlucht mogelijk op elk gewenst moment. In het zomerseizoen is ook de Beweeggroep Lauwersoog wekelijks gebruiker.
 • Beweeggroep. Zomers buiten, maar in het winterseizoen iedere dinsdagmorgen van 10.15 tot 11.15 is de beweeggroep actief in Restaurant Schierzicht. Het bewegen wordt begeleid door Mensendiecktherapeut Anna van Bruggen. De kosten bedragen € 25,- per maand.

  Jeu de Bouleclub ‘De Robben’. De leden spelen in het zomerseizoen elke zaterdagmiddag om 14.30 uur twee partijen om de dagprijs. Het seizoen wordt tijdens een gezellige bijeenkomst in het najaar afgesloten met de uitreiking van de wisselbeker aan de speler met de meeste dagoverwinningen. 
  Het lidmaatschap bedraagt € 20,- per jaar.  Als je zin hebt om sfeer te proeven, kom dan een keer langs op zaterdagmiddag en doe eens mee! Meer informatie bij Marjanne Baudoin (06-53433522) en Riet Swaters (0519-349202). Buiten de zaterdagmiddag is de jeu de boulebaan overigens door iedereen te gebruiken!

 • Bowling. In het Bowlingcentrum Suyderoogh zijn vier ultramoderne bowlingbanen te huur. Hier kun je, als onderdeel van tal van faciliteiten, actief bezig zijn in een gezellige ambiance. Informatie en reserveren telefoon 0519 349314.
 • Mountainbike. Door het Lauwersmeergebied slingert zich een 19,5 kilometer lang mountainbike circuit. Kijk voor meer informatie op mtb-lauwersmeer.nl Een fiets huren is ook mogelijk bij de camping Siblu. Er zijn tal van fietspaden en gemarkeerde fietsroutes.
 • Nationaal Park Lauwersmeer. Een uitgestrekt natuurgebied omringt Lauwersoog en het Lauwersmeer, water met rietvelden, bos en tal van bijzondere planten en dieren, ook zijn er fiets- en wandelpaden om de natuur te beleven. Het is een vogelparadijs, met diverse uitkijktorens en schuilhutten. Het is er nog echt donker, dus bij helder weer zie je een prachtige sterrenhemel. Op np-lauwersmeer.nl vind je wat hier allemaal te doen en te zien is.
 • Tennisvereniging Lauwersoog is de gebruiker van de twee tennisbanen gelegen aan de zuidkant van de woonkern, naast de beweegtuin. Gezinslidmaatschap kost € 70,- per jaar. Leden kunnen de banen het hele jaar door elke dag gebruiken! Via een Whatsappgroep laten de leden elkaar weten wanneer ze komen. Niet-leden kunnen een baan huren voor € 20 per uur (sportkleding en tennisschoenen verplicht).
  Op dinsdag- en vrijdagavond om 19.00 uur en zondagmorgen van 11.00 tot 13.00 uur zijn de clubbijeenkomsten. Er wordt dan op de baan getost wie met wie speelt. Dit clubseizoen loopt van 1 april tot 1 oktober. Meer informatie bij Ettie Faber (06-51673456)
 • Thuiskamer Lauwersoog. De Thuiskamer Lauwersoog biedt gezelligheid, contact met anderen en de mogelijkheid voor bijvoorbeeld een spelletje. Ook wordt er een gezamenlijke maaltijd geserveerd. Bijeenkomsten zijn er op maandag om de twee weken van 10.15 tot 13.00 uur in Restaurant Schierzicht. Meer informatie bij Ettie Faber (06-51673456)
 • Gospelkoor Our Choice. Het dertig leden tellende koor Our Choice brengt Engelse/Nederlandstalige en Black Gospels ten gehore. Het koor oefent iedere woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Restaurant Schierzicht Lauwersoog. Kijk op www.gospelkoorourchoice.nl Ook heeft Lauwersoog een Gelegenheidskoor met een breed repertoire, van levenslied tot gouwe ouwe. Op de donderdagavond zit er bij hun twee keer per maand om 20.00 uur muziek in. Laatste bijeenkomst 18 april 2024 en daarna begint het nieuwe seizoen op 5 september 2024.

 • Vissen. Het Lauwersmeer is dé visbestemming voor vissen in het noorden. Brasems, snoekbaars, voorns en nog veel meer zwemt er rond. Ook is men al jaren druk met het terugkrijgen van de zeeforel. Kijk voor informatie op het fraaie bord van ‘Vissen voor verbinding’ bij de vissteiger aan de Strandweg. Tips vind je op http://Vissen.nl

 • Wandelen. In het natuurgebied rond het Lauwersmeer kun je prachtig wandelen. Ook zijn er een negental gemarkeerde routes van verschillende lengtes uitgezet. De routekaarten kun je downloaden op np-lauwersmeer.nl of kies voor een bezinningsdag of ‘breinbeweging’ en wandel met een Lauwersoogse coach retreatslauwersoog.nl

 • Watersport. Wat kan er niet? Er is de Jachthaven Noordergat met tal van faciliteiten, naastgelegen een zeilschool. Je kunt op tal van plaatsen rond het meer boten huren. Ook is er een stuk bij de Bantpolder afgezonderd voor Kitesurfen. Wekelijks kunt u opstappen voor een rondvaart op het Lauwersmeer, zwemmen bij de diverse strandjes, om maar enkele mogelijkheden te noemen.