Werelderfgoedcentrum Waddenzee Lauwersoog

De haven Lauwersoog en de Waddenkust

Het werelderfgoedcentrum komt in de visserij- en jachthaven van Lauwersoog. Een plek waar mensen werken, onderzoek doen en recreëren. De haven is een motor voor de economie van Noordwest-Groningen en Noordoost-Friesland en wil zich de komende jaren ontwikkelen tot de meest duurzame en gastvrije Waddenhaven. De Duurzame Haven Coalitie is het samenwerkingsverband in de haven dat vissers, recreatieondernemingen, restaurants, natuurorganisaties hiertoe stimuleert.

Het Werelderfgoedcentrum Waddenzee wil een podium bieden aan lokale partijen, ondernemers en overheden, die een bijdrage leveren aan de innovatieve en duurzame ontwikkeling van het gebied. Het centrum draagt bij aan de versterking van de Waddenkust als een toeristische regio die unieke ervaringen biedt voor bezoekers uit binnen- en buitenland.

Kijk op wec-waddenzee.nl