vervoer verkeer lauwersoog

Vertel wat u vindt van verkeer en vervoer in Het Hogeland

De gemeente Het Hogeland wil een plan opstellen met doelen waar ze zich de komende jaren op willen richten. Het gaat om bijvoorbeeld goede bereikbaarheid, gemakkelijk reizen en verkeersveiligheid. Zodat Het Hogeland een prettig gebied blijft om in te reizen. Onderwerpen die voor inwoners van Lauwersoog ook van belang zijn.

Bijvoorbeeld vanwege ontwikkelingen als het stoppen met de eerste rit van lijn 163 per 2022. In de Memo ontwerp hoofdlijnen dienstregeling 2022 van OV-bureau Groningen Drenthe staat voor Lauwersoog onderstaande vermeld:

Lijn 163 Lauwersoog-Groningen eerste rit met kleine bus naar Zoutkamp
De eerste rit aansluitend op de eerste boot vanaf Schiermonnikoog van 7:30 uur heeft weinig incheckers. Voorstel is deze rit buiten de vakantieperiodes op werkdagen te rijden van Lauwersoog naar Zoutkamp met in Ulrum aansluiting op lijn 65.
Gevolgen voor reizigers: Extra reistijd van Lauwersoog naar Groningen 20 minuten.

Wilt u uw mening geven over o.a. een goede bereikbaarheid, gemakkelijk reizen en de verkeersveiligheid? Vul dan de korte vragenlijst in op de website van gemeente Het Hogeland. Dit kan tot uiterlijk 1 oktober 2021.

Ga naar de vragenlijst >

Het plan ‘Verkeer in Het Hogeland’ wordt in december 2021 door de gemeenteraad vastgesteld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.