Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen

Geen subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen voor Lauwersoog

Dit voorjaar stond in de media dat de Tweede Kamer wilde dat inwoners van Zoutkamp, Lauwersoog, Niekerk en Ulrum ook in aanmerking kwamen voor waardevergoeding voor het aardbevingsgebied. Op dat moment was het nog niet duidelijk of Instituut Mijnbouwschade Groningen iets met die wens zou gaan doen. Nu blijkt dat dit op dit moment waarschijnlijk niets is.

Sinds juli 2021 is het voor inwoners waarvan het huis in het aardbevingsgebied staat mogelijk om subsidie aan te vragen, mits deze geen onderdeel van het versterkingsprogramma van Nationaal Coördinator Groningen is. De subsidie van maximaal 10.000 euro is te gebruiken voor het verbeteren of verduurzamen van de woning.

Zoutkamp, Lauwersoog, Niekerk en Ulrum staan niet in het overzicht van postcodes en komen hiervoor niet in aanmerking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.